KLPD Landelijk Team Forensische Opsporing

KLPD

Het KLPD Landelijk Team Forensische Opsporing kiest voor de cognitieve radiotechnologie van FIGO, omdat het zorgt voor maximale beschikbaarheid van communicatie, ook onder lastige situaties. Daarbij gaat het om informatie met juridische implicaties, en bij FIGO staat veiligheid van informatie voorop.

Voor incidenten waar ‘alles uit de kast moet’ staat het LTFO van het KLPD paraat. Wanneer er grootschalig forensisch onderzoek of berging en identificatie van slachtoffers nodig is, gaat dit team aan de slag. Datacommunicatie is hierbij van onschatbare waarde. Bij calamiteiten in Nederland is het LTFO binnen tweeënhalf uur na alarmering op de pd en is binnen vijf uur volledig operationeel. Er is ook vaak sprake van een aanzienlijke verstoring van de openbare orde. Dit zorgt voor tijdsdruk, stress en complexe bestuurlijke en organisatorische afwegingen.

FIGO Oplossing

EODLTFO beschikt over een trailer die als communicatie en commando wagen functioneert. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van meer reguliere politievoertuigen. Elk van de voertuigen die in een operatie van het LTFO wordt ingezet is voorzien van een FIGO Mobile Node. De FIGO Back Office Node bevindt zich in het eigen Intranet van het KLPD/LTFO. De trailer is ook de front office in het veld, met o.a. de server waarop gevonden bewijsmateriaal verzameld wordt.

Elke FIGO Mobile Node kan via meerdere operators de verbinding met de FIGO Back Office Node onderhouden. Alternatieven zijn SatCom of eventueel zelfs bedraad.

Meer mogelijkheden

Als FIGO Mobile Nodes in elkaars radio bereik zijn bouwen ze ook een onderling ad-hoc netwerk op. Naast directe communicatie op de pd, zijn de FIGO Mobile Nodes hierdoor ook elkaars repeater.

Elke FIGO Mobile Node is ook voorzien van een WLAN Access Point. Mobiele apparatuur zoals laptops, tablets of smartphones kunnen zo onderdeel worden van het netwerk.

FIGO zorgt voor een transparante IP-tunnel. De leden van het LTFO ter plaatse zitten virtueel in zowel het front office als het back office netwerk van de KLPD/LTFO. Dat betekent dat ze heel eenvoudig bij alle relevante informatie kunnen. Daarbij kan de beheerder van het netwerk de aangesloten apparatuur heel makkelijk op afstand beheren.

FIGO zorgt ook voor de broodnodige beveiliging. De VPN verbinding wordt opgezet op basis van certificaten. Een geldig certificaat uitgegeven door de FIGO Back Office Node is een van de voorwaarden om überhaupt toegang te krijgen tot het systeem.

Weten hoe FIGO uw communicatie veilig en betrouwbaar realiseert als alles uit de kast moet? Bel of mail gerust