Loopstromen monitoring

overal

Het FIGO sensor systeem is de ideale tool om de stroom voetgangers in een binnenstad inzichtelijk te maken. FIGO biedt de oplossing met de Sensor Gateway, uitgerust met een smartphone tel-sensor, en de FIGO Sensor Portal.

FIGO Oplossing

Het FIGO sensor systeem creëert op een gestandaardiseerde manier toegang tot diverse sensoren. Een van de sensoren die FIGO ondersteunt is de WLAN scanning sensor. Met deze sensor kunt u anoniem smartphones volgen, zodat u ze niet alleen kunt tellen, maar ook volgen, zonder dat dit de gebruikers belast.

CityCentreDe WLAN scanning sensor is onderdeel van de FIGO Sensor Gateway. De Sensor Gateway filtert de informatie tot een bruikbare samenvatting, samen met tijd en plaats. De Gateway is heel eenvoudig in het veld te plaatsen, aangezien deze ook is uitgerust met een mobiele radio.

De FIGO Sensor Portal in de back office beheert de sensoren, buldelt de meetdata en stelt deze beschikbaar aan externe applicaties voor verdere statistiek. De applicatie berekent bijvoorbeeld het aantal smartphones dat bij verschillende Sensor Gateways na elkaar is gezien, of hoelang ze er gemiddeld over hebben gedaan om van de ene naar de andere Gateway te wandelen.

FIGO een ideaal hulpmiddel. Het is geoptimaliseerd om de meetdata te verzamelen en een betrouwbare verbinding te onderhouden, waardoor stand-alone operatie en beheer op afstand ideaal gecombineerd worden.

FIGO is een goed beveiligd netwerk. Zo verloopt de communicatie tussen de FIGO Sensor Gateway en de FIGO Sensor Portal via een VPN verbinding op basis van certificaten. Een geldig certificaat uitgegeven door de FIGO Back Office Node is een van de voorwaarden om überhaupt toegang te krijgen tot het systeem. Daarbovenop gebruikt FIGO meer technieken voor de beveiliging.

Meer mogelijkheden

De FIGO Sensor Gateway kan uitgebreid worden met andere sensoren. Door andere radio technieken in te zetten is het toepassingsgebied eenvoudig uitbreidbaar naar automobiliteit.

Weten hoe FIGO u inzicht geeft in het mobiliteitsgedrag van voetgangers en fietsers? Bel of mail gerust