Connected Bike

E-Bike for FIGO

Bijna iedereen in Nederland fietst. Voor afstanden tussen 1 en 4 km is de fiets zelfs het meest gebruikte vervoermiddel. Door de opkomst van de e-bike breidt de actieradius zich zelfs uit naar 10 kilometer.

Naast heel algemene statistiek is er veel meer te weten te komen over de fiets en de fietser. Door de toepassing van Internet of Things technologie kunnen we de fiets “connected” maken, met tal van interessante informatie voor een brede groep aan stakeholders.

FIGO Oplossing

ByCycleFIGO heeft verschillende oplossingen in huis om dit te realiseren. Zo zijn voor het ByCycle project e-bikes uitgerust met een tracker waardoor deelnemers en opdrachtgever gedetailleerde informatie beschikbaar krijgen over het gebruik van de e-bikes bij de projectdeelnemers, leerlingen van middelbare scholen die de tientallen kilometers van huis naar school met de e-bike afleggen.

Ook grootschalige toepassing van de connected bike is heel interessant. Elke fietser kan te allen tijden zien waar zijn connected bike is, maar krijgt ook gericht advies. De fietsfabrikant komt veel te weten over het gebruik van zijn product, en kan daar zijn ontwikkeling op afstemmen. Het terugvinden van gestolen fietsen wordt eenvoudiger, wat fietsendiefstal tegen zal gaan. Etc.

Meer mogelijkheden

Weten wat de connected bike voor u kan betekenen? Bel of mail gerust