Communicatie voor spoedartsen

spoedartsen

Spoedartsen kiezen voor FIGO omdat het een veilig, betrouwbaar en mobiel Intranet biedt. De spoedarts verzorgt spoedeisende huisartsenzorg tijdens de avond en nacht. Als het kan komt de patiënt op afspraak naar de huisartsenpost. Anders komt de spoedarts bij de patiënt, zonodig met zwaailicht.

FIGO oplossing

De spoedarts heeft een auto met chauffeur. Terwijl de chauffeur op weg gaat naar een visite kan de spoedarts het patiëntdossier inzien en de visite voorbereiden en na afloop direct de visite verwerken.

De spoedauto is voorzien van een FIGO Mobile Node. Deze onderhoudt via meerdere operators de verbinding met de huisartsen post. De Mobile Node bemonstert continue de kwaliteit van de verbinding, en selecteert de best beschikbare. Zeker in het buitengebied zijn de radio signalen vaak beperkt of zelfs afwezig. De FIGO Mobile Node zorgt ervoor dat de verbinding er wel altijd is.

BrancardFIGO zorgt voor een transparante IP-tunnel. De spoedarts zit virtueel in het netwerk van de centrale huisartsenpost. Dat betekent dat de arts bij de eigen informatie kan, alsof hij of zij op de post is. Daarnaast kan een beheerder van het netwerk apparatuur in de auto heel makkelijk op afstand beheren.

FIGO zorgt ook voor de broodnodige beveiliging. FIGO onderhoudt een VPN verbinding op basis van certificaten. Een geldig certificaat uitgegeven door de FIGO Back Office Node in het systeem van de centrale huisartsenpost is een van de voorwaarden om überhaupt toegang te krijgen tot het centrale systeem.

De FIGO Mobile Node is ook een WLAN Access Point. De spoedarts kan draadloos met zijn tablet of laptop het relevante patiëntdossier raadplegen ter voorbereiding op de visite, en de bevindingen direct uitwerken tijdens de rit naar een volgende visite.

Weten hoe FIGO ook u veilig, betrouwbaar en mobiel Intranet biedt? Bel of mail gerust