Betrouwbare communicatie voor Plaats Incident

KLPD

Veiligheidsregio’s kiezen voor de cognitieve radiotechnologie van FIGO, omdat het zorgt voor maximale beschikbaarheid van communicatie, ook onder lastige situaties. Bij FIGO staat veiligheid van informatie voorop.

Voor incidenten waar ‘alles uit de kast moet’ staan de veiligheidsregio’s paraat. Bij opschaling komt het CoPI ter plaatse. Datacommunicatie is hierbij van onschatbare waarde.

FIGO Oplossing

De veiligheidsregio’s beschikken over een trailer die als communicatie en commando wagen functioneert. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van meer reguliere voertuigen uit de kolommen. De voertuigen van de veiligheidsregio’s zijn voorzien van een FIGO Mobile Node. De FIGO Back Office Node bevindt zich in het eigen Intranet van de veiligheidsregio, en koppelt de front office in het veld met o.a. de back office.

Elke FIGO Mobile Node kan via meerdere operators de verbinding met de FIGO Back Office Node onderhouden. Alternatieven zijn SatCom of eventueel zelfs bedraad.

Meer mogelijkheden

Als FIGO Mobile Nodes in elkaars radio bereik zijn bouwen ze ook een onderling ad-hoc netwerk op. Naast directe communicatie ter plaatse, zijn de FIGO Mobile Nodes hierdoor ook elkaars repeater.

Elke FIGO Mobile Node is ook voorzien van een WLAN Access Point. Mobiele apparatuur zoals laptops, tablets of smartphones kunnen zo onderdeel worden van het netwerk.

FIGO zorgt voor een transparante IP-tunnel. Apparatuur ter plaatse zit virtueel in zowel het front office als het back office netwerk. Dat betekent dat ze heel eenvoudig bij alle relevante informatie kunnen. Daarbij kan de beheerder van het netwerk de aangesloten apparatuur heel makkelijk op afstand beheren.

FIGO zorgt ook voor de broodnodige beveiliging. De VPN verbinding wordt opgezet op basis van certificaten. Een geldig certificaat uitgegeven door de FIGO Back Office Node is een van de voorwaarden om überhaupt toegang te krijgen tot het systeem.

Weten hoe FIGO uw communicatie veilig en betrouwbaar realiseert als alles uit de kast moet? Bel of mail gerust