Aanwezigheidsregistratie

Werknemers
Vanuit zowel de wet ketenaansprakelijkheid, als vanuit de ARBO zijn hoofdaannemers verplicht te alle tijden te weten wie er op een bouwplaats aanwezig zijn. Een aannemer moet van al het personeel, ook dat van onderaannemers en ZZPers, op elk moment identiteit, werkvergunning en benodigde certificaten aan kunnen tonen, op straffe van hoge boetes.

Bovendien zijn bouwplaatsen vaak enigszins chaotisch en ad-hoc geregeld. Het is voor aannemers een grote uitdaging om überhaupt te weten wie op welk tijdstip aanwezig is. Dit niet alleen voor deze identificatieplicht, maar ook voor tijdregistratie. Dit geldt niet alleen op bouwplaatsen. Er zijn talloze werksituaties die vergelijkbaar zijn, waarbij registratie van aanwezigheid een eis en een uitdaging zijn.

FIGO oplossing

Met FIGO heeft u de mogelijkheid om de aanwezigheid van mensen heel eenvoudig te registreren. Elke werknemer krijgt een persoonlijke badge. Deze badge is op afstand uit te lezen. Er hoeft dus niet meer in- en uitgecheckt te worden.

Bovendien is ook continu zichtbaar wie er aanwezig is. Eventueel kan een gebied ook in zones verdeeld worden, waardoor ook de locatie van de werknemer op het terrein zichtbaar wordt. Wel zo handig, en veiliger bovendien.

Op maat gemaakt

FIGO heeft deze kant en klaar beschikbaar, maar u wilt een oplossing op maat. Dat is uitstekend, want de FIGO sensor oplossing is een blokkendoos die naar believen in te richten is. Juist omdat de oplossing gestandaardiseerd is, is configuratie en uitbreiding eenvoudig te realiseren.

Weten hoe u de aanwezigheid eenvoudig en overzichtelijk kunt registreren met FIGO? Bel of mail gerust