Netwerken

Network

FIGO staat voor communicatie waarop je kunt bouwen. Kernwaarden daarbij zijn betrouwbaar, veilig en eenvoudig in beheer. En dat op basis van de technologie die past bij de uitdaging.

Mobiele communicatie

Technologiekeuze hangt samen met uw applicatie. FIGO maakt gebruik van de juiste radio techniek voor de toepassing. Ook juist het combineren van technieken biedt vaak extra mogelijkheden. Zo combineert FIGO breedbandige 4G communicatie met draadloze technieken als WLAN en Bluetooth en smalbandige oplossingen zoals LoRa of lokale sensornetwerken in één systeem.

Robuust door meerdere paden

Elk netwerk heeft zijn eigen betrouwbaarheid. Dekking, congestie en uitval zorgt ervoor dat een netwerk niet altijd beschikbaar is. FIGO is robuuster dan een enkel netwerk doordat het kan kiezen uit meerdere beschikbare netwerken. FIGO kan kiezen tussen operators, satelliet, WLAN of zelfs bedrade alternatieven. Ook de netwerk componenten kan FIGO redundant uitvoeren, met maximale betrouwbaarheid.

Beveiligd, gesloten netwerk

FIGO is veilig. FIGO kent diverse beveiligingsmechanismen, zodat u er zeker van bent dat uw data ook veilig gecommuniceerd kan wordt. Zo zijn verbindingen tussen het veld en kantoor voorzien van VPN, is alle data versleuteld, en is het netwerk voorzien van een firewall, om maar een paar elementen te noemen.

Ad-hoc netwerk

Ook het realiseren van ad-hoc netwerken biedt meerwaarde. FIGO Mobile Nodes kunnen onderling een ad-hoc netwerk opbouwen. FIGO nodes kunnen zelfs als ‘repeater’ optreden. Informatie kan zo via-via op de plaats van bestemming aankomen. Dit lokale ad-hoc netwerk werkt ook als extensie van het netwerk, voor nog meer robuustheid.

Centraal beheer

Het netwerk kan eenvoudig op afstand beheerd worden. Het FIGO Central Management System biedt de beheerder overzichtelijke tools om het communicatie systeem te beheren en te beheersen. Hiermee ligt het netwerk in uw handen.

-lees meer over netwerk toepassingen