Internet of Things

Internet of Things


  • IoT hangt vrijwel alles aan Internet. Met een “fit for use” oplossing zijn de toepassingen eindeloos. Vraagstelling en oplossing zijn naadloos op elkaar afgestemd. Per applicatie de juiste balans. FIGO biedt een flexibele oplossing, af te stemmen op uw applicatie, waardoor de totale oplossing “mijn IoT” wordt.

  • Internet of Things

IoT voor uw organisatie

IoT is de 4e industriële revolutie. Innovatie tot in de haarvaten. Velen noemen kostenbesparing als belangrijkste argument, maar komen er al snel achter dat ook compleet nieuwe business modellen binnen handbereik liggen. FIGO heeft ruime ervaring op het gebied van IoT en wil u graag helpen IoT voor uw organisatie te ontdekken. U staat centraal in de stap naar efficiëntie en een nieuwe aanpak.

FIGO voor uw IoT oplossing

Verbinden

De IoT basis is de koppeling van machines, apparaten, sensoren en mensen. Vaak draadloos, maar vooral in samenhang met de applicatie. FIGO combineert de mogelijkheden van continue breedbandige 4G communicatie en energiezuinige oplossingen zoals LoRa, NB-IoT en lokale sensornetwerken in één systeem.

Van data naar informatie

IoT zorgt voor een veelvoud aan data. De gebruiker centraal betekent dat dit omgevormd wordt tot zinvolle informatie.  Welke data kun je lokaal processen? Wat moet je opslaan? Wanneer is data waardevol? Uiteindelijk als het proces ermee gediend is. FIGO combineert en reduceert de stortvloed aan data tot zinvolle informatie.

Eenvoudig beheer

IoT biedt de mogelijkheid om heel veel te meten. Beheer is essentieel voor de beheersbaarheid. FIGO biedt eenvoudig beheer van uw IoT middelen, en zorgt voor duidelijke dashboards voor een helder management van uw middelen. U houdt zo beheer en overzicht in uw eigen hand.

Beveiligd, gesloten netwerk

FIGO biedt u uw eigen beveiligde netwerk, bereikbaar over de diverse publieke netwerken. Zo bent u er zeker van dat uw data ook veilig is. FIGO maakt gebruik van een goede mix aan veiligheidsmaatregels, zoals VPN, versleuteling van data, firewalls en certificaten, om een paar elementen te noemen.

-lees meer over IoT toepassingen