Internet of Things

Internet of Things

Internet of Things

Met Internet of Things (IoT) hangt binnen een paar jaar vrijwel alles aan Internet. Met een “fit for use” oplossing zijn de toepassingen eindeloos. Vraagstelling en oplossing naadloos op elkaar afgestemd. Per applicatie de juiste balans. FIGO biedt een flexibele oplossing, af te stemmen op uw applicatie, waardoor de totale oplossing “mijn IoT” wordt.

IoT voor uw organisatie

IoT verbindt 10 tot 100 keer meer apparaten. Deze revolutie bouwt op een diversiteit aan sensor en communicatie oplossingen, en dat aantal groeit met de dag. IoT speelt in op de uitdagingen van uw organisatie, en wij helpen u dit te ontdekken. De gebruiker centraal. Met een beter inzicht in de wensen, eisen en het gedrag van de gebruikers sluit de oplossing naadloos aan. Innovatieve mogelijkheden voor de adoptie van nieuwe functionaliteit en nieuwe business modellen.

FIGO voor uw IoT oplossing

Verbinden

De basis voor IoT is het koppelen van machines, apparaten, sensoren en mensen. En dit meestal draadloos. Technologiekeuze hangt samen met de applicatie. FIGO biedt de mogelijkheid om continue breedbandige 4G communicatie te combineren met smalbandige oplossingen zoals LoRa of lokale sensornetwerken in één systeem.

Van data naar informatie

IoT zorgt voor een verveelvoudiging van data, van alles wat aan Internet hangt. De gebruiker centraal betekent dat deze veelheid aan data omgevormd wordt tot zinvolle informatie.  Welke data kun je lokaal processen? Wat moet je opslaan? Wanneer is data waardevol? Uiteindelijk als het proces ermee gediend is. FIGO biedt u de mogelijkheid om van die stortvloed aan data ook zinvolle informatie te maken.

Eenvoudig beheer

IoT biedt de mogelijkheid om heel veel te meten. Beheer is essentieel voor de beheersbaarheid. FIGO biedt eenvoudig beheer van uw IoT middelen, en zorgt voor duidelijke dashboards voor een helder management van uw middelen. U houdt zo beheer en overzicht in uw eigen hand.

Beveiligd, gesloten netwerk

FIGO biedt u uw eigen beveiligde netwerk, bereikbaar over de diverse publieke netwerken. Zo bent u er zeker van dat uw data ook veilig is. FIGO maakt gebruik van een goede mix aan veiligheidsmaatregels, zoals VPN, versleuteling van data, firewalls en certificaten, om een paar elementen te noemen.

-lees meer over IoT toepassingen