Proeftuin SDSI

logo-the-garden‘The Garden’ is een Smart Industry FieldLab voor open innovatie, waarbij experimenten rond het veilig delen van data tussen organisaties centraal staan en een aantal voor Nederland unieke oplossingen worden ontwikkeld.

‘The Garden’ Proeftuin SDSI is een fysieke omgeving op het High Tech Systems Park, waarin ICT producten gebaseerd op secure data sharing worden ingebracht en uitgerold, waarmee vervolgens onder realistische condities experimenten met eindgebruikers worden uitgevoerd. Dit leidt tot oplossingen die aansluiten bij het gebruik in de praktijk.

Project

In de SDSI Proeftuin wordt aan een tweetal uitdagingen gewerkt:

  • Het veilig uitwisselen van data (i.e. allerlei soorten van design, product en proces gerelateerde informatie) tussen verschillende partijen in een ‘smart supply network’.
  • Het bouwen van slimme toepassingen (Apps), die juist door het veilig kunnen uitwisselen van data vanuit verschillende bronnen mogelijk worden.

FIGO focusseert op die slimme toepassingen. FIGO realiseert een SMART PRESENCE DATA real-time datastroom, voor meerdere applicaties, waarin de locatie, status en context informatie van objecten in de tijd wordt weergegeven. De gegevens kunnen gebaseerd worden op een combinatie van locatiebronnen, zodat de locatie berekend kan worden, ook wanneer een van de bronnen niet beschikbaar is. Context en statusinformatie is met name voor objecten gerelateerd aan de beschikbaarheid per object. De data is persistent zodat ook historische informatie beschikbaar is.

De SMART PRESENCE DATA leidt naar een SMART PRESENCE APP, een combinatie van een smartphone app en een server omgeving. De smartphone app stelt gebruikers in staat om te weten waar expertise is, en welke expertise in de buurt is. De app gebruikers stellen informatie over zichzelf beschikbaar. In de app kunnen gebruikers tevens informatie krijgen over objecten in de buurt die voor de gebruiker van belang zijn. Zo zal een gebruiker kunnen zoeken naar gebruiksgoederen die nodig zijn voor zijn/haar werkzaamheden.

Een interactief SMART PRESENCE SCREEN toont welke expertise ronde de scherm locatie aanwezig is, en kan extra informatie tonen over expertise en objecten. Er wordt ook een koppeling gemaakt tussen het scherm en de smartphone van bezoekers, zodat de informatie van het scherm rechtstreeks naar de smartphone overgezet kan worden.

In de applicaties spelen locatie informatie en data fusie een centrale rol.

Financiering

OP-Oost+ondertitel+EU-logo-CMYK-2014-11-D03.inddDit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).