Back Office Node

bouwsteen-backoffice

De FIGO Back Office Node is het centrale element van uw FIGO netwerk, en integreert randaaparatuur in het veld in uw office omgeving. Uw applicaties kunnen zo transparant draaien, alsof alles gewoon bij u op kantoor aanwezig is.

Als VPN concentrator staat de FIGO Back Office Node in voor de beveiliging van uw informatie. FIGO Mobile Nodes, en andere randapparatuur verbinden via VPN. De privacy van uw informatie is geborgd over publieke en/of private netwerken.

De Back Office Node biedt een complete set van functies voor een effectieve operatie van het netwerk, zoals DHCP, fire walls en verkeers monitoring.

Elke randapparaat krijgt binnen een FIGO netwerk een uniek IP adres. Deze kunt u via DHCP uit laten geven. Zowel FIGO Mobile Nodes als de Back Office Node kunnen DHCP uitvoeren. Daarnaast zijn er tal van functies aanwezig voor een goede configuratie van het netwerk.

Redundantie

Als centrale plek in het netwerk moet de Back Office Node maximaal betrouwbaar zijn. Daarom draait te Back Office Node ook altijd op zeer betrouwbare hardware. Om de betrouwbaarheid verder te vergroten ondersteunt FIGO de mogelijkheid van redundante Back Office Nodes, op fysiek gescheiden locaties.

Centraal beheer

FIGO is een beheerd netwerk. Het FIGO Central Management System draait normaal gesproken op de Back Office Node. U kunt de status van de nodes, statistiek over het verkeer, en configuraties bekijken of wijzigen.

Sensor Portal

Bij sensor toepassingen is de FIGO Back Office Node ook de Sensor Portal. Deze bundelt de meetgegevens en stelt deze beschikbaar voor toepassing in gespecialiseerde applicaties. Indien gewenst is dit interfaces open voor derden.

Installatie en configuratie

FIGO zorgt voor een naadloze integratie in uw office omgeving. Dit is een standaard onderdeel van onze aanbieding.

FIGO is betrouwbaar, veilig en simple. De modulaire opzet maakt de oplossing toekomst vast en flexibel inzetbaar in tal van applicaties.