Stage/afstudeeropdracht: IR in de slimme poort

FIGO biedt met BouWatch een oplossing voor toegangscontrole op tijdelijke (bouw) locaties genaamd BouWork. Met een persoonlijke RFID kaart kan een draaihek (tourniquet) ontgrendeld worden, en registreert het systeem dat de persoon aan of afwezig is.

FIGO werkt aan een geavanceerde versie onder de naam “slimme poort”. Dit is een open poort, dus zonder draaihek, maar ziet visueel of er iemand doorheen gaat. De uitdaging is om heel nauwkeurig vast te stellen of en in welke richting iemand door de poort loopt. We willen onderzoeken of we dit kunnen realiseren met een aantal IR beams. Een grote uitdaging hierbij is een hoge nauwkeurigheid. De oplossing vraagt om een exacte telling van aantal en richting, waarbij dit afgeleid moet worden uit metingen van meerdere beams.

Opdracht

Het doel van de opdracht is om na te gaan of met een serie IR beams met hoge nauwkeurigheid vastgesteld kan worden zowel aantal als richting van mensen die door een poort gaan. Bij het uitvoeren van de opdracht zullen een aantal stappen doorlopen worden. Zodoende omvat de opdracht ten minste:

  • Ontwerp een opstelling met IR beams waarin gemeten kan worden;
  • Selecteer de geschikte IR beam voor deze toepassing;
  • Bouw de testopstelling;
  • Test en tune de opstelling onder realistische omstandigheden

De opdracht wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het ontwikkelteam.

Profiel

Ben jij een enthousiaste Bachelor of Master student in een relevante studie richting zoals Technische Informatica, Elektrotechiek of Embedded Systemen? Ben jij op zoek naar een stage/afstudeerplaats? Wil je integraal onderdeel zijn van een hoogwaardig team engineers die graag hun tanden zetten in nieuwe uitdagingen? Dan is dit jouw opdracht.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je CV en motivatie via ons contactformulier.