Stage/afstudeeropdracht: Edge computing met neuraal netwerk

FIGO ontwikkelt de systemen voor bewaking van tijdelijke locaties met videocamera’s. Op basis van Video Content Analyse (VCA) detecteert de software de aanwezigheid van personen op het te beveiligen terrein. De alarmen worden naar een meldkamer gestuurd. De centralisten valideren het alarm en sturen de opvolging aan.

De camera genereert daarbij ook veel vals alarmen, door verschillende oorzaken. Een deel zijn dingen die de camera ziet als mensen, zoals schaduwen of een wapperend zeil. Daarnaast kan een alarm veroorzaakt worden door bijvoorbeeld overwerk, of ander geoorloofde toegang. Het aantal alarmen loopt in de vele miljoenen op jaarbasis. FIGO wil de valse alarmen door verkeerde interpretatie van de camera reduceren met computer vision.

Computer vision houdt hierbij in dat alarmen die de camera veroorzaakt nader worden geanalyseerd in een neuraal netwerk. Dit neurale netwerk is geleerd om mensen en voertuigen te identificeren. De camera’s staan in het veld en zijn door middel van een mobiele verbinding verbonden met een data center. Het neurale netwerk bevindt zich in het data center. Vanuit verschillende overwegingen heeft FIGO de voorkeur dat dit neurale netwerk direct bij de camera gepositioneerd is.

Opdracht

Sinds kort biedt Coral (Google) de Edge TPU (Tensor Processing Unit) aan als platform om lokaal neural network processing uit te voeren.  Het doel van de opdracht is de verkenning van de mogelijkheden die deze processor biedt in het licht van de FIGO applicatie.

De opdracht omvat ten minste de volgende elementen:

  • Maak een korte verkenning van alternatieven. Welke andere platformen zijn beschikbaar voor (de versnelling van) edge computing van neurale netwerken.
  • Realiseer een softwarematige prototype implementatie waarin de Coral Edge TPU geïntegreerd is in de FIGO Mobile Node MN3110.
  • Realiseer een neuraal netwerk voor video analyse die draait op de TPU.
  • Verken de mogelijkheden en beperkingen die gesteld moeten worden aan het neurale De opdracht is in overleg verder aan te passen of uit te breiden.

Profiel

Ben jij een enthousiaste Bachelor of Master student in een relevante studie richting zoals Informatica, Technische Informatica of Elektrotechniek? Ben jij op zoek naar een stage/afstudeerplaats? Wil je integraal onderdeel zijn van een hoogwaardig team engineers die graag hun tanden zetten in nieuwe uitdagingen? Dan is dit jouw opdracht.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je CV en motivatie naar jobs@figonet.com.