Stage/afstudeeropdracht: Detectie van personen met radar

Voor bewaking en beveiliging van terreinen wordt veel gebruik gemaakt van videocamera’s, met Video Content Analyse (VCA). Op basis van video beelden detecteert de software de aanwezigheid van personen op het te beveiligen terrein. Deze techniek bouwt op de visuele zichtbaarheid van de personen.

In plaats van video is radar een alternatieve techniek voor detectie. Door het andere karakter heeft radar ook een duidelijk ander gedrag als het gaat om detectie. Om te bepalen wat radar toevoegt voor de mogelijkheden en randvoorwaarden voor gebruik

FIGO streeft naar een doorontwikkeling van de techniek door de inzet van andere, onafhankelijke technieken. Radar is zo’n aanvullende techniek die de detectie kans omhoog kan brengen.

Opdracht

Het doel van de opdracht is het realiseren van een gecombineerde oplossing met radar en VCA, op basis van commercieel beschikbare basiscomponenten. De opdracht bestaat o.a. uit:

  • Selectie van de juiste basiscomponenten (met name radar);
  • Analyse van het gedrag van de basiscomponenten;
  • Ontwerp van de gecombineerde oplossing;
  • Software integratie van de deelsystemen tot een gecombineerde oplossing;
  • Testen en tunen van de oplossing onder realistische omstandigheden.

De opdracht wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het ontwikkelteam.

Profiel

Ben jij een enthousiaste Bachelor of Master student in een relevante studie richting zoals Technische Informatica, Elektrotechiek of Embedded Systemen? Ben jij op zoek naar een stage/afstudeerplaats? Wil je integraal onderdeel zijn van een hoogwaardig team engineers die graag hun tanden zetten in nieuwe uitdagingen? Dan is dit jouw opdracht.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je CV en motivatie via ons contactformulier.