Stage/afstudeeropdracht: Big data analyse van alarmen

FIGO ontwikkelt de systemen voor bewaking van tijdelijke locaties met videocamera’s. Op basis van Video Content Analyse (VCA) detecteert de software de aanwezigheid van personen op het te beveiligen terrein. De alarmen worden naar een meldkamer gestuurd. De centralisten valideren het alarm en sturen de opvolging aan.

De camera genereert daarbij ook veel vals alarmen, door verschillende oorzaken. Een deel zijn dingen die de camera ziet als mensen, zoals schaduwen of een wapperend zeil. Daarnaast kan een alarm veroorzaakt worden door bijvoorbeeld overwerk, of ander geoorloofde toegang. Het aantal alarmen loopt in de vele miljoenen op jaarbasis.

Opdracht

Het doel van de opdracht beter zicht te krijgen op de verbanden tussen alarmen door middel van data analyse. Dit inzicht moet het mogelijk maken om de oorzaak van de grote aantallen.

Om dit inzicht te verwerven is een grondige analyse van de beschikbare data noodzakelijk. De data omvat ten minste tijd, type en locatie van het alarm, en de conclusie die door centralisten over het alarm getrokken wordt. Mogelijk is aanvullende informatie gewenst voor nauwkeuriger analyse.

De analyse zal zich moeten richten op het vinden van verbanden. Daarbij kan gedacht worden in verbanden naar type locatie, in de tijd, lichtcondities, grootte van het te bewaken terrein, etc. Daarbij is het de uitdaging om verder te gaan dan de basale statistiek als gemiddelden, hoewel deze zeker de basis zullen vormen in het onderzoek. De verwachting is dat juist uit meer geavanceerde statistiek zaken naar boven zullen komen, die nu nog niet gezien worden.

De opdracht is in overleg verder aan te passen of uit te breiden.

Profiel

Ben jij een enthousiaste Bachelor of Master student in een relevante studie richting zoals Informatica, Technische Informatica of Elektrotechniek? Ben jij op zoek naar een stage/afstudeerplaats? Wil je integraal onderdeel zijn van een hoogwaardig team engineers die graag hun tanden zetten in nieuwe uitdagingen? Dan is dit jouw opdracht.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je CV en motivatie naar jobs@figonet.com.