Stage/afstudeeropdracht: Beeldanalyse voor toegangscontrole op buitenlocaties

FIGO ontwikkelt systemen voor toegangscontrole en aanwezigheidsdetectie. Deze systemen zijn met name in gebruik op tijdelijke locaties zoals bouwplaatsen. De systemen registreren de aanwezigheid van mensen op basis van een RFID kaart. Zo’n RFID kaart is direct gekoppeld aan een specifieke persoon die geregistreerd staat in het systeem.

Toegang tot de locatie willen we zo makkelijk mogelijk maken, maar wel met een betrouwbare identificatie van de personen die het terrein op en af gaan. Een van de opties om dit te verbeteren is door middel van beeldanalyse. Beeldanalyse kan het systeem betrouwbaarder maken. Als een persoon een pas aanbiedt kan visuele validatie misbruik van passen beperken. Daarnaast kan ook de gebruikerservaring verbeterd worden, door de persoon al te herkennen voordat een pas daadwerkelijk aangeboden wordt. Beeldanalyse op bouwlocaties heeft echter ook een aantal significante uitdagingen. Zo zijn de lichtcondities heel wisselend, afhankelijk van jaargetijde en weer. Daarnaast kan kleding, en met name de verplichte helmen op bouwlocaties, de analyse ernstig beïnvloeden.

Opdracht

Het doel van de opdracht is de haalbaarheid te onderzoeken van beeldanalyse om de toegangscontrole te verbeteren. De beeldanalyse is daarbij aanvullend op RFID. De beeldanalyse richt zich daarbij op biometrische gegevens zoals gezicht, postuur of beweging. De te ontwerpen oplossing werkt op basis van een neuraal netwerk. Dit netwerk herkent de persoon op basis van ingeleerde biometrische gegevens.

De opdracht omvat ten minste de volgende elementen:

  • Doe een literatuur onderzoek naar beeldanalyse van biometrische gegevens onder wisselende of slechte lichtcondities.
  • Maak een systeem ontwerp
  • Maak een PoC implementatie voor beeld analyse, waarbij de ingeleerde personen gevalideerd kunnen worden door het systeem
  • Mogelijke uitbreiding waarbij het systeem blijft leren

De opdracht is in overleg verder aan te passen of uit te breiden.

Profiel

Ben jij een enthousiaste Bachelor of Master student in een relevante studie richting zoals (Technische) Informatica, Wiskunde, Natuurkunde, Elektrotechniek of Embedded Systemen? Ben jij op zoek naar een stage/afstudeerplaats? Wil je integraal onderdeel zijn van een hoogwaardig team engineers die graag hun tanden zetten in nieuwe uitdagingen? Dan is dit jouw opdracht.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je CV en motivatie via ons contactformulier.