Stage/afstudeeropdracht: AVG-proof webcam

FIGO ontwikkelt systemen die door BouWatch ingezet worden voor de beveiliging van tijdelijke locaties. Een van de systemen welke BouWatch exploiteert heet “WebWatch”. Dit systeem realiseert o.a. een timelapse van een bouwproject.

Een camera die opgesteld staat op zo’n bouwterrein ziet meer dan we willen zien. Allereerst ziet de camera in veel gevallen meer dan alleen het bouwterrein zelf. Daarbij zijn zowel op het bouwterrein als daarbuiten mensen te zien.

Het doel van de timelapse is de voortgang van het bouwproject in beeld te hebben. Het, in potentie herkenbaar, in beeld hebben van mensen valt buiten de doelstelling. Vanuit de AVG is het herkenbaar in beeld brengen van mensen in dit geval onwenselijk, en moet vermeden worden.

Opdracht

Het doel van deze opdracht is om de WebWatch “AVG-proof” te maken.

Voor de timelapse schiet de huidige opstelling enkele foto’s per uur, en voegt deze zonder verdere bewerking aaneen tot een timelapse.

In de gewenste oplossing vindt er een voorbewerking plaats. Met behulp van video analyse identificeert het systeem waar zich in beeld mensen bevinden.  Vervolgens vervangt het systeem de beeldinformatie op die plekken door andere beeld informatie zonder dan mensen zichtbaar zijn. Het systeem maakt dus onderscheid tussen voor- en achtergrond, daar waar mensen voorgrond zijn, en toont alleen de achtergrond.

De opdracht is in overleg verder aan te passen of uit te breiden.

Profiel

Ben jij een enthousiaste Bachelor of Master student in een relevante studie richting zoals Informatica, Technische Informatica of Elektrotechniek? Ben jij op zoek naar een stage/afstudeerplaats? Wil je integraal onderdeel zijn van een hoogwaardig team engineers die graag hun tanden zetten in nieuwe uitdagingen? Dan is dit jouw opdracht.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je CV en motivatie naar jobs@figonet.com.