Stage/afstudeeropdracht: Jam detectie

FIGO ontwikkelt systemen voor bewaking en beveiliging van tijdelijke locaties. Vanwege het tijdelijke karakter maken we veelvuldig gebruik van mobiele verbindingen.

De mobiele verbinding zorgt ervoor dat we de bewaking van deze locaties op afstand kunnen doen. De meldkamer krijgt een alarm als er zich een verdachte situatie voordoet, en kan vervolgens via een videoverbinding meekijken en de mogelijk benodigde opvolging aansturen.

Het systeem is bedoeld om kwaadwillenden buiten te houden. Onder die kwaadwillenden kunnen mensen zitten die de mobiele communicatie willen verstoren via jamming. Hoewel het volledig jammen van de verbinding niet eenvoudig is, willen we pogingen hiertoe wel beter kunnen meten.

Opdracht

Het doel van de opdracht is om een systeem te ontwikkelen dat de poging tot jamming van de mobiele verbinding detecteert op basis van de informatie die een standaard mobiele modem heeft door zijn metingen van de radio communicatie. De opdracht bestaat o.a. uit:

  • Onderzoek naar welke radio gerelateerde informatie het modem verzamelt en beschikbaar;
  • Onderzoek naar de manier waarop gejamd wordt;
  • Onderzoek naar hoe informatie uit het modem te combineren is om mogelijke jamming te identificeren;
  • Bouw van een proto-type;
  • Testen van het proto-type.

De opdracht wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het ontwikkelteam.

Profiel

Ben jij een enthousiaste Bachelor of Master student in een relevante studie richting zoals Technische Informatica, Elektrotechniek of Embedded Systemen? Ben jij op zoek naar een stage/afstudeerplaats? Wil je integraal onderdeel zijn van een hoogwaardig team engineers die graag hun tanden zetten in nieuwe uitdagingen? Dan is dit jouw opdracht.

Geinteresseerd?

Stuur dan je CV en motivatie naar jobs@figonet.com.